Előfizetői tartalom

Most lesz igazán fontos fegyver a kormány mobilappja a koronavírus elleni harcban

Turzó Ádám Pál
A védekezés második szakaszába léptünk, a korlátozó intézkedések feloldásával a társas interakciók száma növekszik, ezért igazán csak most lesz jelentősége az olyan eszközök használatának, mint amilyen a kontaktkutató alkalmazás. A kormány által felkarolt Vírusradar okostelefonos appnak az állam számára nem volt fejlesztési költsége, a működéshez szükséges informatikai infrastruktúrát pedig meglévő eszközök átcsoportosításával oldották meg - mondta el lapunknak Solymár Károly Balázs, az ITM helyettes-államtitkára. Az app a napokban iOS-en is elérhetővé vált, így nagy felfutást várnak a felhasználók számában.

Számos kontaktuskutató mobilappot fejlesztettek a világon a COVID-járvány kirobbanása óta, Magyarországon is volt más kezdeményezés is ebben. Miért éppen a NextSense által fejlesztett megoldást karolták fel? A NextSense alkalmazása mellett szóló egyik fő érv az volt, hogy a járványügyi hatóságokhoz juttatja el a megfelelő információt, nem pedig egymást értesítik a felhasználók...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái