Előfizetői tartalom

Fél év késéssel Németország végre elárulta, hogyan venné ki a részét a világ megmentéséből

Major András
Fél évvel az eredeti határidő után Németország is benyújtotta a 2030-ig szóló energia- és klímapolitikai terveit az Európai Bizottságnak. A meglehetősen ambiciózus tervet, illetve megvalósíthatóságát több oldalról is kritikák érték, melyek szerint a megújulók - különösen a szélenergia - terjedésének elősegítése érdekében további lépéseket kell tennie az országnak. A több szempontból példaértékűnek tartott német energiaátmenet a 2020-ra kitűzött célok egy részét sem hozza, de közben Berlin több, a klímaügy szempontjából fontos döntést hozott, a méretes gazdaságélénkítő csomag nagy részét a klímacélok elérésére különítette el, nemzeti hidrogén stratégiát hirdetett, és elvetett pár, a nap- és szélenergia telepítését lassító akadályt.

A berlini kabinet feltűnő csendben küldte el Brüsszelbe a maga új és ambiciózus célokban bővelkedő Nemzeti Energia- és Klímatervét miközben az ugyanazon a napon, június 10-én elfogadott, 7 milliárd eurós nemzeti hidrogén stratégiáját büszkén jelentette be a világnak. Az EU tagállamainak 2019 december végéig kellett volna elkészíteniük és benyújtaniuk a saját Nemzeti...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái