Előfizetői tartalom

75 millió eurónyi hitelt kap az EU-tól egy német vakcinagyártó

Portfolio
Az Európai Beruházási Bank (EBB) és az innovatív gyógyszerek fejlesztésével foglalkozó CureVac biogyógyszerészeti vállalat 75 millió euró összegű hitelmegállapodást kötött. Ez az összeg a CureVac fertőző betegségek elleni oltóanyagok fejlesztésére irányuló munkáját hivatott támogatni, ideértve a cég koronavírus-fertőzés elleni potenciális oltóanyagának kifejlesztését – közölte az Európai Bizottság.

A hitel ezen túlmenően abban is segíteni fogja a vállalatot, hogy bővítse gyártási kapacitását, és felgyorsítsa negyedik gyártóüzemének befejezését, amely a cég székhelyén, a németországi Tübingenben épül – olvasható a közleményben. A CureVac fejleszti a mintegy 100 potenciális koronavírus-vakcina egyikét. A német vállalat már januárban elkezdte a fejlesztéseket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés