koronavirus_gyorgyszer_vakcina
Üzlet

75 millió eurónyi hitelt kap az EU-tól egy német vakcinagyártó

Portfolio
Az Európai Beruházási Bank (EBB) és az innovatív gyógyszerek fejlesztésével foglalkozó CureVac biogyógyszerészeti vállalat 75 millió euró összegű hitelmegállapodást kötött. Ez az összeg a CureVac fertőző betegségek elleni oltóanyagok fejlesztésére irányuló munkáját hivatott támogatni, ideértve a cég koronavírus-fertőzés elleni potenciális oltóanyagának kifejlesztését – közölte az Európai Bizottság.

A hitel ezen túlmenően abban is segíteni fogja a vállalatot, hogy bővítse gyártási kapacitását, és felgyorsítsa negyedik gyártóüzemének befejezését, amely a cég székhelyén, a németországi Tübingenben épül – olvasható a közleményben.

A CureVac fejleszti a mintegy 100 potenciális koronavírus-vakcina egyikét. A német vállalat már januárban elkezdte a fejlesztéseket és az áprilisban ismertetett terveik szerint június-július környékén kezdődnek a klinikai tesztek. A biotechnológiai cég, amelyben nemrég a német állam vásárolt részesedést, úgynevezett hírvivő RNS (mRNS) alapú vakcinát fejleszt a koronavírus ellen.

A finanszírozás az uniós kutatási és innovációs keretprogram, a „Horizont 2020” keretében, a fertőző betegségekkel foglalkozó InnovFin finanszírozási eszköz forrásaiból fog megvalósulni. Az eszköz révén az EBB eddig 13 vállalatnak nyújtott összesen 316 millió euró összegű hitelt különböző fertőző betegségek – mindenekelőtt a koronavírus-fertőzés – elleni gyógymódok, oltóanyagok és diagnosztikai eljárások kifejlesztésére.

Címlapkép: Getty Images

Frankfurti tőzsde
kórház orvos egészégügy informatika
amerikaitozsdeshutterstock
koronavirus veszélyhelyzet tudnivalók
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző, elemző

Junior elemző, elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Frankfurti tőzsde