FONTOS Sven Smit: az európai életmódot is fenyegetik a versenyképességi gondok
 
Előfizetői tartalom

A világon egyedülálló megoldással aknázhatják ki a Duna titokzatos hőforrásait

Helyenként sajátos, világviszonylatban is egyedülálló megoldások alkalmazásával, egyebek mellett egy, a Dunán úszó mesterséges sziget kialakításával is Budapest fűtésének jelentős részét ki lehetne váltani olcsó és tiszta hazai megújuló energiaforrással, de a város páratlan adottságai egyes területeken a geotermikus alapú hűtést és villamosenergia-termelést is lehetővé tennék.

Mint beszámoltunk róla, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) gondozásában júniusban megjelent Geotermikus Budapest című kiadvány szerint a főváros területén kiaknázható és hasznosítható geotermikus energia már a közeljövőben jelentős szerepet vállalhat Budapest távhőellátásában. A főváros geotermikus adottságai ugyanakkor lokálisan rendkívül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés