Frankfurti tőzsde
Üzlet

Pluszban zárt Amerika szerdán

Portfolio
Emelkedtek az európai tőzsdék a szerdai kereskedésben, amely elsősorban az egyik koronavírus vakcinával kapcsolatos kedvező híreknek volt betudható. A magyar tőzsde emelkedéssel zárt, a CIG Pannónia nagyot ralizott. A tengerentúlon is kitart a jó hangulat (bár a technológiai részvények gyengélkednek), a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek. A vezető amerikai indexek szintén emelkedéssel tudták le a napot.

Emelkedéssel zárt Amerika is

A Dow 26 870 ponton állt záráskor, ezzel ma 0,85%-ot emelkedett. Jó volt a hangulat az Egyesült Államokban, a Nasdaq és az S&P500 is emelkedni tudott - előbbi 10 550,5 ponttal 0,59%-ot, utóbbi 3 226,5 ponttal 0,91%-ot ment ma.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Mindhárom vezető index pluszban van

Kissé javult a piaci hangulat az elmúlt órákban az amerikai tőzsdéken, így már a Nasdaq sincs negatív tartományban: 0,4%-os emelkedést mutat keddi záróértékéhez képest. A Dow 0,5%-os, az S&P 500 0,65%-os emelkedést mutat.

Újabb csődben lévő cég árfolyama kezdett el szárnyalni

Csaknem 17%-os pluszban is járt, és jelenleg is 10% feletti emelkedést mutat a korábban csődvédelmet kért J.C. Penney részvényárfolyama.

Tovább a cikkhez

Felülteljesít a ma jelentő Goldman Sachs

A Dow a nap folyamán a 27 ezer pontos szintet is átlépte, ám most ez alatt tartózkodik, és előző napi záróértékéhez képest 0,45%-os emelkedést mutat. Az S&P 500-nak sikerült ledolgoznia idei visszaesését, miután hasonló mértékű emelkedést ért el. A technológiai papíroknak viszont ezúttal sincs erős napjuk, amit a Nasdaq 0,07%-os visszaesése mutat. A piaci várakozást messze túlszárnyaló gyorsjelentését ma közzétevő Goldman Sachs árfolyama felülteljesít ugyan, de „csak” 0,6%-os pluszban van.

Emelkedéssel zárt a magyar tőzsde

Emelkedéssel zárt a szerdai kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 0,8 százalékkal került ma feljebb. A blue chipek kivétel nélkül emelkedtek ma, az OTP 0,4 százalékos erősödése mellett, a Mol 0,8 százalékkal került feljebb, a Richter 0,8 százalékot emelkedett, a Magyar Telekom pedig 1,3 százalékos pluszban zárt. A magyar tőzsdén a leggyengébben az Enefi teljesített, melynek árfolyama 5,6 százalékkal került lejjebb. A hazai börzén a legjobban a CIG Pannónia teljesített, melynek árfolyama a mai óriási ralit követően 36,7 százalékos emelkedéssel zárt. Hogy mi áll a CIG részvényeinek ralija mögött, arról itt írtunk részletesen.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Elszabadult a pokol a CIG-részvények piacán: megindult a harc a többségért

Az augusztus 14-ei rendkívüli közgyűlésen dől el, megszerzi-e a Mészáros Lőrinc nevével fémjelzett Opus a CIG Pannónia részvényesi többségének támogatását az életbiztosító irányváltására, egy hazai biztosításpiaci erőközpont felépítésére.  Hogy a Bayer József nagytulajdonos által támogatott eddigi vezetés vagy az Opus által kezdeményezett változás kerekedik-e felül, azt egyesek szemmel láthatóan nem bíznák a véletlenre: valakik ma nagyon látványosan megkezdték a részvények felvásárlását. Az árfolyam az elmúlt hónap átlagának 40-szeresére rúgó forgalom mellett 30% feletti pluszba lendült ma.

Tovább a cikkhez

Felpattantak az amerikai tőzsdék a nyitás után

Emelkednek a tengerentúli tőzsdék a nyitás után, a Dow 1,4 százalékos emelkedése mellett az S&P 500 1,1 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq 0,7 százalékot emelkedett. A kedvező hangulat elsősorban a koronavírus vakcinával kapcsolatos híreknek köszönhető, egyik részről a Moderna számolt be korábban pozitív eredményekről, másik részről a brit ITV közölt az Oxford és az AstraZeneca vakcina jelöltjéről kedvező híreket, ez azonban egyelőre spekuláció, a hivatalos eredményeket csütörtökön publikálhatják. Emellett tovább dübörög a gyorsjelentési szezon, a Dow komponens Goldman Sachs pedig 4,5 százalékot emelkedett, miután a befektetési bank alaposan meglepte az elemzőket mind a vártnál sokkal nagyobb bevételeivel, mint pedig az egy részvényre jutó eredményével.

dow

Folytatódik a CIG Pannónia szárnyalása

Folytatódik a CIG Pannónia szárnyalása, a részvény már 34,9 százalékos pluszban is járt ma. Az őrült rali mögött az húzódik meg, hogy meghirdette rendkívüli közgyűlését a CIG Pannónia, amelyre 25 százalékos tulajdonosa, az Opus kezdeményezésére kerül sor. Ha elnyeri a kisebbségi tulajdonos a részvényesek többségének egyetértését, akkor új igazgatóságot, felügyelőbizottságot és auditbizottságot kaphat az életbiztosító.

Az Opus és a CIG Pannónia Életbiztosító egymásban lévő tulajdonrészei átrendeződéséről folytatott tárgyalások nem vezettek eredményre, illetve hogy a CIG jelenlegi működésében az Opus, mint részvényes számos ponton lát olyan személyi és működésbeli tényezőket, amelyek javítása a CIG fenntartható, a felügyeleti hatósági elvárásoknak is mindenben megfelelő üzletmenete, így végső soron a részvényesi értékmaximalizálás szempontjából kiemelten fontos - áll az Opus korábbi közleményében.

A CIG Pannónia árfolyama a mai ralival tavaly októberi szintre emelkedett.

cig1

A CIG Pannónia a maga 535,61 millió forintos napi forgalmával a második legforgalmasabb részvény ma a Budapesti Értéktőzsdén.

CIGPannoniaForgalom20200715

Emelkedés jöhet az amerikai tőzsdéken

Emelkedés jöhet a tengerentúli tőzsdéken, a határidős indexek állása alapján a Dow 1,7 százalékos emelkedése mellett, a S&P 500 1,1 százalékkal kerülhet feljebb, míg a Nasdaq 0,3 százalékot erősödhet. Elsősorban a koronavírus vakcinával kapcsolatos hírek fűtik az optimizmust, egyrészt a Moderna arról számolt be, hogy a klinikai tesztek során a 45 páciensnél, aki megkapta a vakcinát, erős immunválasz jelentkezett és antitesteket kezdtek termelni. Emellett szintén vakcinahír, hogy a brit ITV értesülése szerint az Oxford és a AstraZeneca vakcinatesztjéről pozitív hírek érkeztek.

dowhati

Itt a Goldman Sachs jelentése: meglepetés a javából

Már több mint 3%-os pluszban van a Goldman Sachs árfolyama a nyitás előtti kereskedésben, miután a befektetési bank alaposan meglepte az elemzőket mind a vártnál sokkal nagyobb bevételeivel, mint pedig az egy részvényre jutó eredményével.

Tovább a cikkhez

Kitart a jó hangulat az európai tőzsdéken

Kitart a jó hangulat az európai tőzsdéken, amely egyik részről annak köszönhető, hogy a Moderna kedvező híreket közölt a kísérleti koronavírus vakcinája kapcsán, másrészt a hangulatot az is javította, hogy Lael Brainard, a Fed kormányzótanácsának tagja azt nyilatkozta, hogy további élénkítő lépésekre lenne szükség, és a kamatszint megtartása mellett tette le a voksát.

Jelentősen visszaesett a Boeing által leszállított repülőgépek száma a második negyedévben

Jelentősen, 78 százalékkal esett a Boeing által leszállított repülőgépek száma a koronavírus hatásaként.

Tovább a cikkhez

Szárnyal a CIG Pannónia

Az európai színtéren kitart a jó hangulat, a DAX 0,8 százalékos pluszban jár, míg a CAC 0,9 százalékot emelkedett. A magyar tőzsdén ezzel elolvadt a korábbi emelkedés, jelenleg keddi záróértéke közelében jár a BUX. A hazai blue chipek felemásan teljesítenek, a többi indexkomponens esetében sem látunk nagyobb mozgásokat, azonban a CIG Pannónia valósággal szárnyal. A részvény szárnyalása mögött az húzódhat meg, hogy meghirdette rendkívüli közgyűlését a CIG Pannónia, amelyre 25 százalékos tulajdonosa, az Opus kezdeményezésére kerül sor. Ha elnyeri a kisebbségi tulajdonos a részvényesek többségének egyetértését, akkor új igazgatóságot, felügyelőbizottságot és auditbizottságot kaphat az életbiztosító.

Folytatódik az emelkedés Európában

Folytatódik az emelkedés az európai tőzsdéken, amely elsősorban a Moderna koronavírus vakcinájával kapcsolatos kedvező híreknek köszönhető. Az AxiCorp stratégája szerint a pénzügyi piacok és a reálgazdaság közti hasadék továbbra is ott tátong, azonban az egyik recessziós input kiküszöbölésével (ami ez esetben a vírus) a gazdaság helyreállása jelentősen felgyorsulna, ez magyarázza a piacok pozitív reakcióját a vakcinahírekre.

Ezért nem teljesít alul az S&P 500 annak ellenére, hogy az USA nem képes megfékezni a járványt

Látszólag fékezhetetlenül terjed a koronavírus az Egyesült Államokban, a S&P 500 tőzsdeindex azonban mégsem teljesít rosszabbul, mint európai társai annak ellenére, hogy az európai országokban javarészt sikerült megfékezni a vírus terjedését.

Tovább a cikkhez

Emelkednek az európai tőzsdék

Emelkednek az európai tőzsdék szerdán, a DAX 0,9 százalékos emelkedése mellett, a CAC 0,8 százalékkal került feljebb, míg az angol FTSE 100 0,8 százalékot erősödött. A milánói börzén is erősödést látunk, az FTSE MIB  0,8 százalékkal került feljebb, míg a spanyol tőzsde 1 százalékot emelkedett. A kedvező piaci hangulat annak köszönhető, hogy a Moderna jó hírekről számolt be a potenciális koronavírus vakcinájáról, a klinikai tesztek kapcsán. Mind a 45 páciensnél, aki megkapta a vakcinát, erős immunválasz jelentkezett és antitesteket kezdtek termelni.

dax

Emelkedik a magyar tőzsde a nyitás után

Emelkedik a magyar tőzsde a nyitás után, a BUX 1 százalékkal került feljebb. A blue chipek közül egyedül a Magyar Telekom tartózkodik 0,1 százalékos mérsékelt mínuszban, az OTP 1,4 százalékot emelkedett, a Mol 1,2 százalékkal került feljebb, a Richter pedig 0,6 százalékos erősödést mutat.

bux

Európában emelkedéssel indulhat a szerdai kereskedés

  • A keddi kereskedés első felében nem volt az egyértelmű az irány az amerikai részvénypiacokon, a befektetők a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírek mellett a vállalati gyorsjelentésekre figyeltek, tegnap tette közzé legfrissebb számait a JP Morgan, a Citigroup és a Wells Fargo is. A tengerentúli tőzsdék a piaczárás felé közeledve emelkedni kezdtek, a piaci szereplők kedvezően fogadták a jegybankári nyilatkozatot, miután a Fed kormányzótanácsának egyik tagja, Lael Brainard a koronavírus-járványtól tépázott gazdaság további megsegítéséről beszélt. A Dow végül 557 pontos plusz mellett 2,1 százalékkal került feljebb, az S&P500 1,3 százalékot emelkedett, míg a Nasdaq 0,9 százalékos emelkedéssel zárt.
  • Nem volt egyértelmű az irány az ázsiai tőzsdéken szerdán, a hangulatot azonban javítani tudta, hogy nagyon jó hírek érkeztek az egyik koronavírus-vakcináról, a koronavírus ellen vakcinát fejlesztő Moderna kedvező hírekről számolt be a klinikai tesztek kapcsán. A Nikkei 1,6 százalékkal került feljebb, a hongkongi tőzsde 0,6 százalékos esése mellett a sanghaji börze 1,5 százalékkal került lejjebb. Ázsia más részein emelkednek a tőzsdék, a dél-koreai Kospi 0,9 százalékos erősödése mellett a szingapúri részvényindex 1,1 százalékkal került feljebb.
  • Szerdán az MNB közli a május havi fizetési mérleg adatokat, míg a KSH a májusi építőipari termelési adatot teszi közzé. Az Egyesült Államokból a júniusi ipari termelési statisztika mellett a Fed Bézs Könyvére figyelnek majd a befektetők.
  • Feljebb került az olaj ára ma reggel, az augusztusi leszállítású WTI jegyzése 0,1 százalékos emelkedést követően 40,44 dollárnál jár. Az arany árfolyama lejjebb került ma reggel, a sárga nemesfém jegyzése 0,1 százalékos esés után 1 807,86 dollárnál jár.
  • A forint erősödik ma reggel az euróval szemben, egy euróért 355,17 forintot kell fizetni, míg egy dollár 311,67 forintba kerül.

Kedden teszi közzé gyorsjelentését a Goldman Sachs.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Boris Roessler/picture alliance via Getty Images

Frankfurti tőzsde
bejrút200804
koronavirus
erkély zöld épület
moszkva vörös tér oroszország kreml
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Frankfurti tőzsde