trader
Üzlet

Óriásit ralizott az egyik részvény, pedig csak összekeverték a Teslával

Portfolio
Nem először fordult elő, hogy egy részvény árfolyama azért emelkedett nagyot, mert csupán összekeverték egy másik részvénnyel a névbeli hasonlóság miatt, vélhetőn most is ez történt, a Teslával kevertek össze egy teljesen másik céget.

A Tesla részvénye napon belül új csúcsra ment szerdán, mielőtt lefordult volna és mínuszban zárta volna a kereskedést. Pontosabban koránt sem ez történt, ez egy másik részvény volt, melynek neve kísértetiesen hasonlít a Teslára, tehát feltehetően a nevek hasonlósága zavarta össze a befektetőket, mivel a két tickerben lényegében két betű felcserélése a különbség: TSLA és TLSA.

A kérdéses részvény a TLSA vagy Tiziana Life Sciences, melynek árfolyamát napon belüli csúcsra húzták szerdán, látszólag azért, mert szimplán összekeverték a Teslával. Ami szintén a keveredés melletti érv, hogy a két részvény árfolyammozgása az elmúlt egy hónapban nagyon hasonlított egymásra. A Tiziana árfolyama 53 százalékot emelkedett az elmúlt 30 napban, míg idén 219 százalékos pluszban van.

TLSA

A Tesla árfolyama pedig az elmúlt 30 napban 65,3 százalékkal kerül feljebb, idén pedig 270 százalékot ralizott.

tesla

A Tiziana egy biotech cég, amelynek nincs árbevétele és mindössze egy elemző követi a céget (akinek egyébként 25 dollár a célára, ami 190 százalékkal magasabb, mint a szerdai záróár). Az év elején a cégnek kevesebb, mint 75 millió dolláros piaci kapitalizációja volt, ez mostanra 327,8 millió dollárra nőtt.

Nem ez volt az első eset, hogy a nevek keveredése miatt nagyot emelkedett egy cég árfolyama, Zoom Technologies (ZTNO) óriásit ralizott, mikor a koronavírus-karantén egyik sztárrészvénye, a Zoom Video Communication (ZM) tőzsdére lépett. Végül az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet felfüggesztette a Zoom Technologies részvényeinek kereskedését a zavar miatt. A Zoom Technologies részvényei 10,4 dolláron forogtak a felfüggesztés előtt, majd hetekkel később a kereskedés újraindításakor 30 centen nyitottak, és végül 2,25 dolláron zártak aznap. Szerdán egyébként 37 centen zárt a részvény.

zoomtecg

(Barron's)

Címlapkép: Spencer Platt/Getty Images

feher haz washington donald trump koronavirus
usa capitolium koronavirus
bullbear
koronavírus maszk ruha
ciprus
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Online előadás
Hogyan tudsz profitálni a száguldó nemesfémpiaci árakból?
tőzsde, grafikon, elemzés