horváthbéla
Üzlet

Megszólalt a CIG első elnök-vezérigazgatója: Reményteli ez a változás

A részvényesek döntő többsége megszavazta az Opus által kezdeményezett személyi változásokat a CIG Pannónia mai rendkívüli közgyűlésén. Horváth Bélát kérdeztük, aki 2007-től nemcsak alapítója, de első elnök-vezérigazgatója is volt az életbiztosítónak, az utóbbi években pedig 1% feletti részvényesként tartja szívügyének a biztosító növekedését.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A CIG Pannónia ma reggel közzétett gyorsjelentéséről itt írtunk:

Mennyire volt ellenséges hangulatú ez a rendkívüli közgyűlés?

Jelen voltak a biztosító eddigi vezetői, de nem volt feszült a légkör: a régi és az új vezetők egyaránt úriember módjára értettek szót egymással, a közgyűlésen mindenféle érdemi nézeteltérés nélkül történt meg a hatalomváltás.

Mekkora támogatást élvezett az Opus által kezdeményezett hatalomátvétel?

Ezeket a napirendi pontokat 99 százalék feletti többséggel szavazta meg a közgyűlés, tehát azok a tulajdonosok is hozzájárulásukat adták a váltáshoz, akiknek nem kedvez a menedzsment leváltása és az irányítási jogok átadása.

Volt egyáltalán olyan felszólalás, amely a változások ellen szólt?

Nem, érdemi kérdésben egyedüliként én magam szólaltam fel, én pedig alapvetően támogatom ezeket a változásokat, reménytelien nézek a jövőbe a biztosító további sorsát illetően. Pusztán jogi kérdésekről folyt kisebb, technikai jellegűnek mondható beszélgetés.

Mi volt az Ön érdemi felszólalásának a lényege?

Reménykedésem mellett megosztottam azt is a résztvevőkkel, hogy alapítóként és a CIG Pannónia első elnök-vezérigazgatójaként egyáltalán nem vagyok boldog, hogy ilyen szituációban kell itt lennem. Hét éve, mióta eltávolítottak, nem vettem részt közgyűlésen.

Miért elégedetlen?

A biztosító korábbi előremutató tervei szerint a mai napig részvényenként 300 forint osztalékot ki kellett volna már fizetnie a társaságnak, ehhez képest 10 forintnyi tényleges osztalék volt eddig kifizetve a biztosító 13 éves fennállása alatt. Emellett a tavalyi tőkeleszállítás 30 forintot rakott át a részvényesek egyik zsebéből a másikba. Most van talán némi remény akár 60 forint feletti osztalék kifizetésére is, de mindez, ami eddig történt, nagyon kevés. Sorra olvasom a győzelmi jelentéseket a CIG Pannónia kommunikációjában, de érdemi és nagy összegű osztalék, ami egy tulajdonos számára fontos lenne, nem volt.

Az alaptőke felemelésével, majd a közgyűlésen megszavazott leszállításával mintegy 6 milliárd forinttal nő a biztosító eredménytartaléka. Ezt kifizetik osztalékként?

Ez a várakozásom, de lehet, hogy idén erre még nem, csak jövőre bólint rá a felügyelet. Felmerül persze, ha újraindul a vagyon- és felelősségbiztosítási üzletág, akkor erre a tőkére még szükség lehet, tehát ennél az osztalékfizetésnél is óvatosan szabad csak eljárni.

Volt szó ilyen osztalékfizetésről a közgyűlésen?

Nem, de a tulajdonosok joggal számítanak arra, hogy az eredménytartalék megnövelése ezt a célt szolgálja.

Az biztos, hogy újraindítaná a biztosító a vagyon- és felelősségbiztosítási tevékenységet?

Tulajdonosként joggal számíthatunk erre, különösen, hogy az új vezetőség ígéretes banki partnereket szerezhet a biztosítónak.

Miről szólt még az Ön felszólalása?

Elmondtam véleményemet, mely szerint elismerés illeti meg Bayer Józsefet és Móricz Gábort, illetve azt a – becsléseim szerint mintegy 30%-os - részvényesi csoportot, amely minden nehézség ellenére az indulástól kezdve kitartott a biztosító mellett. Ők tényleg hisznek abban a gondolatban, amit mindig is a magaménak vallottam: biztosítást 20 évre, biztosítót 100 évre kell venni.

Ha elismeri az Önt 2013-ban leváltó Bayer József személyét, mégis miért szavazott az irányváltás mellett?

A legfontosabb probléma nem a több mint egymilliárdos bukót jelentő olasz meló volt, hanem amire az osztalék hiánya is ráirányítja a figyelmet: 2013 és 2020 között 50%-ot emelkedett a magyar piac, a társaságunk viszont díjbevételben 30%-kal csökkent. A lakosság fele a világon mindenütt a hazait részesíti előnyben, a piac felét a hazai biztosítóknak kellene kitenniük. Üres térben vágtathatnánk előre, ám ettől messze vagyunk. Ez a legsúlyosabb hiba.

Az új menedzsment képes lesz erre?

A leendő vezérigazgató, Fedák István jól ért a biztosítási szakmához. Nagyon optimista vagyok.

Mit remél az új irányvonaltól?

Három nagy banki partnert (Budapest Bank, MKB, Takarék), és az 1,9 milliós ügyféltáboruk megszólítását. Reményeim szerint a vagyon- és felelősségbiztosítások értékesítését is nagy erőkkel kezdi meg a biztosító, emellett a következő választások után az egészségbiztosítási piacon is nagyobb lehetőségek nyílthatnak meg, kihasználva a magánegészségbiztosítási piac robusztus fejlődését. Teljes fegyverzettel kell majd a startvonalhoz állnunk.

Milyen részvényárfolyamot vár év végére?

Konkrét számot nem mondanék, de lassú emelkedést várok, amit nyereséggel és osztalékkal támaszthat meg a biztosító, ehhez nagy és kemény munka kell. Lassabban fog nőni az árfolyam szerintem, mint ahogy azt sok részvényes az irányváltástól várja.

Cikkünk megjelenésekor az árfolyam 0,3%-os csökkenést mutat.

Kereskedés CIGPANNONIA-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

Címlapkép: MABISZ Oral History

arany
bikuci
koronavírus
gyori audigyar
oltás
pf_lakas_csalad_768x434px_getty-20200714
bet4
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Portfolio HR Revolution 2020
bet4