Előfizetői tartalom

Belehúz a Tesla riválisa, Európa meghódítása az első cél

Portfolio
A koronavírus válság ellenére a Tesla legnagyobb kínai riválisa eddigi éve sikeresnek mondható. A 80%-os tőzsdei zuhanás után új erőre kapott, miután eredményes tárgyalásokat folytatott mintegy 7 milliárd jüan  (kb. 300 milliárd forint) tőkeemelésről. Persze nem csak a tőke, hanem az egyre gyorsabban növekvő autóértékesítésük is támogatja a céget. Míg egyedül júniusban 3 740 autót szállítottak le, a második negyedévben elérhetik a 10 000 leszállított gépjárművet. Ez különösen kimagasló eredménynek számít, hiszen a cég a teljes 2019-es évben 20 000 autót szállított le.

Irány Európa A cég a növekvő kínai eladási számokon túl már új piacok felé tekint. „Szeretnénk Európával kezdeni” - mondta William Li, a NIO alapítója és vezére. Bár konkrét országot nem említett meg, már előkészületek kezdődtek a fokozatos piacralépésre.  Könnyű dolga itt sem lesz, a Tesla is Európára helyezi a hangsúlyt. Elon Musk cége tavaly állapodott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés