Előfizetői tartalom

Adtunk egy pofont a koronavírusnak: ez történt a magyar biztosításokkal az első hullám alatt

Palkó István
Első ránézésre egyáltalán nem szívderítő, ami a magyar biztosítási piacon történt: az elmúlt évek dübörgő növekedését eltüntette a koronavírus, és a második negyedévben lényegében stagnáltak a díjbevételek. Ha viszont korrigáljuk a számokat a mindig volatilisen alakuló egyszeri díjas életbiztosításokéval, akkor máris más képet (+3,2%-ot) kapunk: a nem-életbiztosítások 2,8%-kal, a rendszeres életbiztosítások 4,9%-kal bővültek. Sőt: tíz éve nem látott összegben áramlottak friss pénzek az életbiztosításokba a személyes találkozók visszaszorulása ellenére is, a biztosítók pedig ritkán látható nyereségről számoltak be.

A koronavírus elintézte, amit korábban elképzelni sem lehetett: nemcsak beindult, de bizonyos tavaszi hetekre dominánssá vált Magyarországon is az életbiztosítások tisztán online csatornákon történő értékesítése. Erről itt írtunk részletesebben. A „karantén” időszaka olyannyira nem volt sikertelen az értékesítés szempontjából, hogy az MNB korábbi adatai szerint...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái