Előfizetői tartalom

Három részvény, ami most lesz igazán nagy sztár

Három új taggal bővült a napokban az S&P 500 index, és bár a várakozásokkal ellentétben ezek közül egyik sem a Tesla volt, izgalmas cégek kerültek be az irányadó amerikai indexbe, és három kevésbé közismert sztori nyerhet így most nagyobb figyelmet. Bár a három új indextag nem négyszerezett idén, mint az autógyártó, de így is bőven hoztak a konyhára befektetőiknek. Mind a három vállalat valamilyen módon profitálni tudott eddig a járványból és az elemzői célárak alapján tovább menetelhet felfelé az árfolyamuk. Az alábbiakban bemutatjuk ezt a három céget, és megnézzük, hogy miért lehetnek érdekesek a befektetőknek.

Három új részvénnyel bővült az átfogó amerikai index, az S&P 500 szeptemberben, és sokak nagy meglepetésére ezek közül egyik sem a Tesla volt (pedig Elon Musk cége már teljesítette azt a kritériumot is, hogy legalább négy egymást követő negyedévben nyereséget kell tudni felmutatni). Bár a három vállalat közül egyik sem trendi elektromos autó-gyártó, mégsem teljesen érdektelenek befektetői szemmel nézve, ugyanis három olyan vállalat részvénye került be az indexbe, ami így vagy úgy, de profitálni tudott a járványból (vagy a vírus miatt megváltozott fogyasztói szokásokból.) Az egyik egy gyógyszeripari vállalat, a Catalent, amely nemrégiben gyártói megállapodást kötött az egyik legígéretesebb koronavírus-vakcina fejlesztőjével. A másik az internetes kereskedelem felrobbanásán nyerő online piactér, az Etsy, a harmadik pedig a technológia szektor számára szolgáltató Teradyne.

Mind a három cég piaci kapitalizációja jelenleg 13 milliárd dollár körüli, ami azt jelenti, hogy méretüket tekintve inkább az 500 tagú index kisebb részvényei közé tartoznak, így viszonylag kis súllyal szerepelnek: a Catalent a 359., az Etsy a 369., a Teradyne pedig a 375. sorrendben piaci kapitalizáció alapján az átfogó amerikai indexben.

Nem ők fogják mozgatni az indexet, de az, hogy bekerültek, rájuk irányíthatja a befektetői figyelmet.

A cikk tartalmából:

  • 3 új részvény került be az S&P 500 indexbe.
  • Bemutatjuk, hogy mivel foglalkozik ez a három cég és hogy mi a befektetési sztori mögöttük.
  • Írunk az árazásról és az elemzői véleményekről.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés