Előfizetői tartalom

Mindenki feszülten figyel: a tőzsde idei sztárjai hozzák el a következő összeomlást?

Az elmúlt napok részvénypiaci turbulenciái okán (különösen a technológiai papírok mozgását látva) ismét egyre hangosabbak lettek a tőzsdei lufit emlegetők. Látványosan felülteljesített idén a techszektor, miközben a világ a koronavírus hatásaitól szenvedett, a Nasdaq egymás után döntötte a rekordokat. Megnéztük, hogy állnak most az árazási szintek az iparágban, és hogy jogosak-e a buboréktól való félelmek.

Masszív szárnyalással tűntek ki idén az amerikai technológiai óriások részvényei a bizonytalan piaci hangulat közepette, néhány papír már-már ijesztő emelkedéseket produkálva, ami sokakban az ezredfordulós emlékeket ébresztette fel, újabb tőzsdei techbuborékot vizionálva. Repkedtek az ezer milliárd dolláros piaci kapitalizációk, az elemzők pedig egyre feljebb és feljebb húzták a célárakat.

Nasdaq 100 árfolyamának alakulása
Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Egészen elképesztő, amit például a Tesla művelt (amit pont annyira sorolhatunk az autószektorba, mint a techszektorba is), a részvények árfolyama több mint a négyszeresére emelkedett idén. De 50 százalék feletti erősödést produkált az Apple, az Amazon és a Netflix is.

A lufi azt jelenti, hogy a fundamentumok elszakadtak az árazásoktól.

A cikk tartalmából:

  • Szárnyaltak idén a technológiai részvények, de az elmúlt napokban egy komolyabb korrekció szele ütötte meg a tőzsdéket.
  • Újra előtérbe kerültek a tőzsdei buborékkal kapcsolatos félelmek.
  • Megnéztük az árazási szinteket és azt, hogy miben más a mostani helyzet, mint a 2000-es évek eleje.
  • Melyik techóriás olcsó és melyik drága jelenleg?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés