Előfizetői tartalom

Nagyon veszélyes átverés terjed a Facebookon, de a közösségi oldal széttárja a karjait

Az elmúlt hetekben szinte elárasztották a Facebookot az olyan bitcoinos hirdetések, melyekben látszólag híres magyar emberek adnak interjút különféle TV-csatornáknak és felfedik a meggazdagodás titkát: egy noname bitcoin-kereskedőprogramot. Ezek természetesen álhírek és nyilván csalásról van szó, de a közösségi portál mégis látszólag ölbe tett kézzel nézi az átverős bitcoinos hirdetések terjedését és a felhasználókra bízza ezek kiszűrését, jelentését. Évek óta húzódó, nemzetközi problémáról van szó, melyet egy kicsit több erőfeszítéssel már rég orvosolni lehetett volna, de sajnos a helyzet érdemi megoldása nem feltétlen áll a Facebook érdekében.

Köze nincs a hírességeknek a bitcoinhoz Az elmúlt hetekben jelentősen elszaporodtak a Facebookon az olyan hirdetések, melyekben látszólag híres magyar üzletemberek, mint Csányi Sándor, Gattyán György vagy éppen Mészáros Lőrinc beszélnek a meggazdagodás titkáról, amely nem más a cikkek szerint, mint egy bitcoinos kereskedőprogram. Bár az üzletemberek személye eltér, általában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés