Előfizetői tartalom

Ez most a tőzsdeguruk, milliárdos üzletemberek és politikusok kedvence

Ismét visszatért a színre a Wall Street régi-új kedvenc befektetési formája, a biankó vállalat. Sok év eltelte után újra berobbantak a piacra és egyre inkább a köztudatba ezek a meglehetősen furcsa tőzsdei cégek. A befektetők egyelőre megőrülnek érte idén, de mik ezek a sokszor SPAC-nek rövidített vállalatok, hogyan működnek és miért lettek ilyen népszerűek hirtelen?

Mi az a SPAC, vagy biankó vállalat? A SPAC elnevezés, az amerikai Special Purpose Acquisition Company kifejezés rövidítése, amit speciális célú akvizíciós társaságnak lehetne lefordítani, de a lényegét tekintve a biankó vállalat sokkal jobban kifejezi, hogy mivel is kapcsolatos ez a társasági forma. Alapvetően a SPAC egy teljesen üres vállalat, aminek a részvényeivel a tőzsdén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés