Előfizetői tartalom

Zuhanás a tőzsdéken, érdemes már beszállni?

Portfolio
Március közepe után elképesztő rali indult az amerikai tőzsdéken, elsősorban a technológiai cégek részvényei vezették az emelkedést, sorra dőltek a történelmi csúcsok, szeptember elején viszont masszív lefordulás következett, azóta pedig a sztárpapírok értéküknek közel ötödét elveszítették. Megnéztük a FAANG részvények grafikonjait, igyekszünk kapaszkodókat nyújtani a befektetőknek a lejtmenetben. Általánosságban elmondható, hogy ezeknél a részvényeknél nagyon hasonló a technikai kép, minden fontosabb időtávon túlvetté váltak a papírok szeptember elejére, ebből jött az esés, amivel a március óta tartó emelkedő trend megtört, és hosszabb távú grafikonokon nézve is alaposan elromlott a technikai kép.

Újabb részvénykibocsátás jön a magyar tőzsdén, következő befektetői Klubunkon a DM-KER sztoriját, a kibocsátás részleteit ismerhetik meg az érdeklődők.

Facebook

A Facebook nagyon hasonló technikai képet mutat, mint a többi FAANG részvény, minden fontosabb időtávon masszív túlvettség alakult ki szeptember elejére, ebből jött a lefordulás, ami miatt a március óta tartó emelkedő trend megtört, ráadásul a havi grafikonon itt is átölelő alakzat kezd kialakulni, ami akár további esést is előre vetíthet.

fbhavi

Július végén egy nagy rés alakult ki a grafikonon, első körben ennek a betöltése következhet, amivel az árfolyam megérkezhet a 234-240 dolláros zónába, ott pedig vélhetően a napi grafikonon RSI alapján túladottság is jöhet, amiből felpattanás következhet.

facebooktech

Amazon

Az Amazon chartján más FAANG részvényekhez hasonlóan minden fontos időtávon brutális túlvettség látszik, a heti és a havi grafikonon bőven 80 fölött állt már az RSI értéke, ez alapján pedig érett már az esés, a havi charton itt is más FAANG részvényekhez hasonló alakzatot látunk, az átölelő alakzat alapján itt is alaposan elromlott a technikai kép.

Miről szól még a cikk?

  • Jól működtek a Fibonacci szintek a Netflixnél.
  • 2 800 dollárig eshet az Amazon.
  • Átölelő alakzat az Apple havi grafikonján, további esés jöhet.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés