Előfizetői tartalom

Viszlát, Aegon Magyarország?

Magyarország harmadik legnagyobb biztosítója, legnagyobb lakásbiztosítási állománya, nyolcadik legnagyobb alapkezelője és harmadik legnagyobb önkéntes nyugdíjpénztára kerülne új kezekbe, ha a ma napvilágot látott Bloomberg-értesülésnek megfelelően tulajdonost váltanának a holland Aegon NV megmaradt közép- és kelet-európai érdekeltségei. Nemcsak 28 év biztosítási sikersztorija érne ezzel új fejezetéhez, de az elmúlt 12 év legnagyobb tulajdonosváltása is megvalósulna a magyar biztosítási szektorban. Megnéztük azt is, nagyjából mennyi pénzért kellene a vevőnek a zsebébe nyúlnia a biztosítók jelenlegi értékeltsége alapján.

Szép múlt A Hungária Biztosító 1986-os kiválását követően hat évvel, az 1992-es privatizáció során vásárolta meg az Aegon az akkor már döntően lakás- és életbiztosításokkal foglalkozó magyar Állami Biztosító 75%-át, majd 1995-ben a maradék részvényeit is. A biztosító nemcsak a szocializmusból megörökölt hatalmas biztosítási állományoknak, hanem a társaságot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés