Előfizetői tartalom

Viszlát, Aegon Magyarország?

Palkó István
Magyarország harmadik legnagyobb biztosítója, legnagyobb lakásbiztosítási állománya, nyolcadik legnagyobb alapkezelője és harmadik legnagyobb önkéntes nyugdíjpénztára kerülne új kezekbe, ha a ma napvilágot látott Bloomberg-értesülésnek megfelelően tulajdonost váltanának a holland Aegon NV megmaradt közép- és kelet-európai érdekeltségei. Nemcsak 28 év biztosítási sikersztorija érne ezzel új fejezetéhez, de az elmúlt 12 év legnagyobb tulajdonosváltása is megvalósulna a magyar biztosítási szektorban. Megnéztük azt is, nagyjából mennyi pénzért kellene a vevőnek a zsebébe nyúlnia a biztosítók jelenlegi értékeltsége alapján.

Szép múlt A Hungária Biztosító 1986-os kiválását követően hat évvel, az 1992-es privatizáció során vásárolta meg az Aegon az akkor már döntően lakás- és életbiztosításokkal foglalkozó magyar Állami Biztosító 75%-át, majd 1995-ben a maradék részvényeit is. A biztosító nemcsak a szocializmusból megörökölt hatalmas biztosítási állományoknak, hanem a társaságot...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái