Előfizetői tartalom

Magyarországot brutális hackertámadás érte, mi történt a háttérben?

Magyarországon eddig példátlan léptékű és intenzitású túlterheléses (DDoS) kibertámadást észlelt és hárított el a Magyar Telekom múlt hét csütörtök délutánján. Az akció több bankot is elért, és rövidebb szolgáltatáskiesést is okozott. Utánajártunk, hogyan vernek vissza egy ekkora támadást, számíthatunk-e újabbakra, kiderül-e valaha, kik követték el és miért, és hogy a bűnözők milyen kiberfegyverekkel rontanak a rendszerekre.

Kit támadtak meg? A minap napvilágra került eset a Magyar Telekom közlése szerint volumenében és összetettségében kiugró méretű támadásnak számít, melynek elhárítása időbe telt, így hatása kis mértékben érzékelhető volt az ügyfelek számára is. A hackerek célpontjai elsősorban pénzügyi intézmények voltak, de a támadásban érintett volt a Magyar Telekom hálózata...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés