Előfizetői tartalom

Felcsútról hódítják meg az országot a biztosítási piac új császárai

Palkó István
Magyarország legnagyobb biztosításközvetítőjévé válhat idén a Hungarikum alkuszcsoport, amelynek központi cége Felcsúton székel, két tulajdonosa pedig közvetetten Keszthelyi Erik (képünkön) és közvetlenül Mészáros Lőrinc. Míg két évtizede, a Brokernet idejében még a lakossági életbiztosításokkal, mostanság (jelentős részben állami tulajdonú) vállalatok vagyon- és felelősségbiztosításaival lehet a legnagyobbat szakítani a biztosításközvetítés területén – mutatja példájuk. Mára övék a CIG Pannónia 28 százaléka és kezükben a biztosító irányítása is, értékesítési tevékenységüket pedig a Takarékbank fiókjaiban bővítik tovább. Ha valaki elvesztette volna a fonalat az utóbbi időben, annak rövid áttekintést adunk most a csoportról.

Burjánzó alkuszcsoport Bár a hírekből nem mindig tűnhet úgy, viszonylag egyszerű a cégstruktúra: ahogy az Opten adatbázisából látható, Mészáros Lőrinc és a (Keszthelyi Erikhez tartozó) Keszthelyi Holding tulajdonolja a cégcsoport központi cégét, a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft.-t, amely számos kisebb, többségében szintén biztosítási alkuszi engedéllyel működő...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái