Előfizetői tartalom

Itt vannak a válság nagy nyertesei: újra tombol az aranyláz

Nagy meglepetésre idén augusztus közepén kiderült, hogy a világ egyik legismertebb és leggazdagabb befektetője, Warren Buffett aranybánya társaság részvényeibe fektetett, az omahai bölcsnek ugyanis ritkán vannak nyersanyagkapcsolt befektetései, de úgy tűnik, hogy az arany árfolyamának emelkedése és a szektorban látható relatíve vonzó árazások a gurut sem hagyták hidegen. Megnéztük, hogy mi történik a szektorban, és melyik bányatársaság papírja vonzó.


Aranyláz a tőzsdéken

Az arany volt az idei év egyik legjobban teljesítő eszköze, a nemesfémet klasszikus menekülőeszközként használják a befektetők – a jelentősen megugró kereslet pedig természetesen felhajtotta az arany árát.

Ha csak a nyersanyagokon belül nézzük az arany teljesítményét, akkor is kiugró emelkedést láthatunk, a szénhidrogének ára idén jellemzően nagyot esett, a mezőgazdi nyersanyagok árfolyamának többsége is jelentős mínuszban áll, a nemesfémek, így az arany árfolyama viszont jelentősen emelkedett.

És hogy mitől félnek, illetve féltek az elmúlt hónapokban a befektetők, arra több válasz is adható:

Miről szól még a cikk?

  • Nagyot emelkedett idén az arany árfolyama, amivel a nemesfém az egyik legjobban teljesítő eszköz 2020-ban.
  • Izgalmasak idén az aranybánya társaságok, Warren Buffett is bányacégbe fektetett idén.
  • Megnéztük, melyek a legizgalmasabb befektetések a szektorban.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés