daimler
Üzlet

Nagy meglepetés a Daimlertől, erős lehetett a harmadik negyedév

Portfolio
A Daimler közzétette harmadik negyedéves előzetes számait, amelyek nagy meglepetést okoztak, hiszen jóval felülmúlták a várakozásokat. A cég arról számolt be, hogy a vártánál gyorsabb piaci talpra állást tapasztaltak, és a szeptemberi hónapban különösen erős volt a vállalat.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet
  • A költségcsökkentésnek és a készpénzmegőrző intézkedéseknek köszönhetően a Daimler ipari szabad cash flowja 5,1 milliárd euró lehetett a harmadik negyedévben, szemben a várt 3 milliárddal.
  • Az előzetes számok alapján a Daimler csoportszinten 3,07 milliárd eurós EBIT-et ért el a harmadik negyedévben, szemben a vállalat 2,49 milliárd eurós előrejelzésével.
  • A Mercedes-Benz Cars & Vans divízió EBIT-je az előzetes számok alapján 2,12 milliárd euró, míg a konszenzus 1,78 milliárd euróról szólt.
  • A tehergépjármű és busz szegmens EBIT-je is meghaladta a várakozásokat, 400 millió euró helyett 541 millió alakulhatott a negyedévben a cég szerint.
  • A Mobility üzletág EBIT-je a 381 millió eurós előrejelzés helyett 590 millió eurón alakulhatott.

A Daimler a hivatalon harmadik negyedéves beszámolója mellett egy frissített egész éves iránymutatást is közzétesz október 23-án. A cég hozzátette, hogy a negyedik negyedévre szóló pozitív várakozások feltételezik, hogy nem lesznek újabb lezárások a koronavírus miatt.

A Daimler árfolyama jelentősen visszapattant a márciusi mélypontról, az emelkedő trend még a tegnapi 3 százalékos eséssel sem sérült érdemben, így mindössze 5,1 százalékos mínuszban van idén az árfolyam, ami jelentősen jobb, mint BMW (-15%) vagy a Volkswagen (-23,5%).

daimler

Címlapkép: Thomas Niedermueller/Getty Images

lélegeztetőgép
emanuel macron
panik (2)
Jeffrey Gundlach
palotai dániel
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
koronavírus arantén maszk