Előfizetői tartalom

Magyarország 5G-s digitális központja jött létre a győri egyetemen

Turzó Ádám Pál
A Széchenyi István Egyetem bázisán létrejött Digitális Fejlesztési Központ fő tevékenységi területe a kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenység ösztönzése, kiemelt fókuszában az 5G technológiával. Az autonóm járműrendszerek fejlesztése és az országban egyedülálló európai színvonalú méréstechnikával vizsgálják a technológiában rejlő lehetőségeket. Mindemellett a központnak kiemelt szerepe van abban, hogy az 5G-vel kapcsolatos félelmeket eloszlassa, az álhírekből táplálkozó konteókat megcáfolja. Wersényi Györggyel, a Széchenyi Egyetem dékánjával beszélgettünk minderről.

Digitális Fejlesztési Központ jött létre a Széchenyi István Egyetemen, milyen forrásból alapították a központot és miből tartják fenn? A központot Magyarország kormánya hozta létre a Modern Városok Program keretében a győri önkormányzattal 2017 tavaszán kötött együttműködési megállapodás szerint. A Széchenyi István Egyetem bázisán létrejött Digitális Fejlesztési...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái