Előfizetői tartalom

Ma is folytatódott az amerikai tőzsdék esése

Portfolio
A mai nap során javarészt estek az ázsiai tőzsdék, a befektetők leginkább a növekvő koronavírus-esetszámokra és a késlekedő amerikai stimulusra koncentráltak, de a kínai 14. öt éves terv meghiredésére is figyelni fognak a következő napokban. A tegnapi, a járványhelyzet fokozódásának betudható csúnya esés után ma mérsékelten nyitottak az európai tőzsdék, a kereskedés késődélelőtti óráiban azonban jelentősen romlott a befektetői hangulat, a legtöbb ország indexe negatív tartományban mozgott. A koradélutáni órákra bár átmenetileg mérséklődött a rossz hangulat, a kereskedés vége felé közeledve ismét egyre több ország tőzsdéje került át negatív tartományba, több vezető börze is 1 százalékos mínusz alatt zárt. Tegnap október legnagyobb esését produkálta az amerikai Dow Index, ma a tegnapi záróérték körül nyitottak a vezető amerikai börzék. Ok lehet az optimizmusra a vakcinagyártó AstraZenecával kapcsolatos fejlemény, az ellenszer elméletileg idős és fiatal személyeket is egyaránt véd.

2020. október 27. 21:12 Többnyire mínuszban zárt Amerika 222 pontos mínuszban zárt a Dow Jones Index, ez nagyjából 0,8%-os esésnek felel meg, így a mai nap is folytatódott a tegnapi hangulatromlás a tengerentúl piacain. Az S&P 500 0,3%-os mínuszban tért nyugovóra. A techrészvények...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái