GettyImages-667179432
Üzlet

Az MVM megvásárolta Csehország egyik legnagyobb energiakereskedőjét

Portfolio
Az Európai Bizottság jóváhagyását követően lezárult az a tranzakció, amelynek révén az MVM Zrt. megvásárolta az innogy Česká republika a.s. (iCR) 100 százalékos tulajdoni részesedését. A mostantól az MVM Csoporthoz tartozó energiacég több mint 1,6 millió lakossági és vállalati ügyfelet lát el energiával.
A legfontosabb energetikai témákról, az olaj- és a földgáz jövőbeni szerepéről, az energiaátmenet kihívásairól, a megújulók térnyeréséről szó lesz az Energy Investment Forum 2020 konferenciánkon is, ahol az előadók között szerepel többek között Varró László, a Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) vezető közgazdásza is.

Az innogy Česká republika a.s. (iCR), Csehország első számú földgázkereskedője, amelynek jelenléte egyre erősebb a villamosenergia-kereskedelem piacán is. A cseh vállalat több mint 1,6 millió lakossági és vállalati ügyfelet lát el energiával. A tranzakció magában foglalja az iCR kapcsolt energiatermelési eszközeit, valamint nagykereskedelmi és e-mobilitási portfólióját is.

Kóbor György MVM elnök-vezérigazgató nyilatkozata szerint:

A mai nappal stratégiai jelentőségű eredményt értünk el az MVM regionális terjeszkedésében. A cseh piac egyik kiemelkedő szereplőjének tulajdonosaként az MVM tovább erősíti pozícióját a közép-kelet-európai energiapiacon

Ehhez hozzátette még, hogy szeretnék feltárni és kiaknázni az így kialakuló szinergiás lehetőségeket is.

Tomáš Varcop, az iCR vezérigazgatója szerint pedig:

Az MVM révén új tevékenységekkel bővülhet üzleti portfóliónk, többek között a villamosenergia-termelés, az európai nagykereskedelmi piacok, földgáztárolás vagy akár az LNG területén.

A felek 2020. július 10-én írtak alá adásvételi megállapodást az ügyletről, melyet az Európai Bizottság jóváhagyása után zártak le. A cseh iCR ügyfelei számára semmilyen szerződéses módosulást nem jelent a tulajdonosváltás, az MVM tulajdonosként a vállalat korábbi menedzsmentjével folytatja a közös munkát.

Az MVM állami tulajdonú, vertikálisan integrált energiaipari csoport, amelynek portfóliója a teljes magyar energiarendszert lefedi, a hőtermelésre, a villamosenergia-kereskedésre, a földgázkereskedésre és -tárolásra, az átvitelirendszer-irányításra, a nagy- és a kiskereskedelmi földgáz- és villamosenergia-szolgálatásra, a távfűtésre és a távközlési szolgáltatásokra is kiterjed.

Címlapkép: Akos Stiller/Bloomberg via Getty Images

bika spx csucs
covid kórház koronavírus járvány
europai parlament cimlap getty tobbszor 2000
párizs
amerikai elnökválasztás usa biden trump 2020
koronavírus maszk getty stock
foldgaz_futes
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Miként győzik le az indexkövető alapok az alapkezelőket?
Online előadás
Külföldi szolgáltató, TBSZ számla, euró alapú megtakarítás
vonatvasutmagyarshutter-20170719