Előfizetői tartalom

Akkora fordulat jött a Molnál, amire kevesen számítottak

Első ránézésre a körülményekhez és a várakozásokhoz képest értelmezhetetlenül nagyot ment a Mol a harmadik negyedévben. Második ránézésre is. A minden szempontból kifejezetten gyenge és egyébként masszívan veszteséges második negyedév után akkora fordulat következett be, amire kevesen számítottak, a Mol a várakozásoknál lényegesen jobb számokat szállított. Az Upstreamben az ACG akvizíció, a Downstreamben a kimagasló finomítói kihasználtság és feldolgozási arány hozott nagy eredményjavulást, az új sztár, a Fogyasztói Szolgáltatások szegmens pedig egy laza új rekorddal jelentkezett be, az EBITDA-ja összemérhető a két nagy alaptevékenység eredményével. Az év eddigi számai alapján a menedzsment is optimistább lett, és már elérhetőnek tartja a korában kitűzött eredménysáv felső szélét.

A legfontosabb energetikai témákról, az olaj- és a földgáz jövőbeni szerepéről, az energiaátmenet kihívásairól, a megújulók térnyeréséről szó lesz az Energy Investment Forum 2020 konferenciánkon is, ahol az előadók között szerepel többek között Varró László, a Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) vezető közgazdásza is. Energy Investment...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái