Előfizetői tartalom

Ritka nagy az optimizmus a magyar tőzsdével kapcsolatban - Ezek az alapkezelők kedvenc részvényei

Portfolio
Rég nem látott optimizmus jellemzi a hazai alapkezelőket november elején a hazai részvénypiac kilátásaival kapcsolatban - derül ki a Portfolio rendszeres havi alapkezelői felméréséből. Az OTP kapta a legtöbb említést a kedvenc részvények között, de nem sokkal maradt el mögötte a Richter és a Mol sem. A forint piacán inkább erősödésre számítanak a következő három hónapban az alapkezelők az euróval szemben, egy éves időtávon viszont nagy a megosztottság.

A felmérésben résztvevő alapkezelők: Dialóg Alapkezelő, Diófa Alapkezelő, Erste Alapkezelő, Equilor Alapkezelő, Generali Alapkezelő, Hold Alapkezelő, K&H Alapkezelő, OTP Alapkezelő.

Októberben korrekció szakította meg a nemzetközi részvénypiacok március óta tartó menetelését, ahogy a koronavírus második hulláma teljes erővel lecsapott Európára és az amerikai elnökválasztással kapcsolatos bizonytalanság is a befektetők felett lebegett. A BUX nagyrészt oldalazott októberben, majd a hónap végi esést követően mérsékelt, 2 százaléknál kisebb mínusszal zárta a hónapot.

BUX értékének alakulása
Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

A közeljövőben a járvány mellett az új amerikai elnök gazdaságpolitikája határozhatja meg az irányt a tőzsdéken. Szokásos havi felmérésünkben ismét megkérdeztük a hazai alapkezelőket, hogy merre mehet a BUX és a forint a következő hónapokban és hogy melyek most a kedvenc részvényeik a magyar tőzsdén. (A válaszok többsége még az amerikai elnökválasztás eredményének ismeretét megelőzően érkezett be).

A cikkünk tartalmából

  • Megkérdeztük a hazai alapkezelőket a magyar részvénypiac és a forint kilátásairól.
  • A tőzsdével kapcsolatban optimistábbak lettek az alapkezelők.
  • A kedvenc részvények között az OTP kapta a legtöbb említést.
  • Rövid távon jellemzően erősödést várnak a forintra a hazai alapkezelők, egy éves időtávon azonban nagy a megosztottság.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés