Előfizetői tartalom

Kritikus szinten az OTP, ma széttörheti a betonfalat

Az elmúlt napokban masszív rali alakult ki a világ részvénypiacain, a jó nemzetközi hangulat pedig a magyar tőzsdét is felfelé húzta, amelynek következtében érdemben változott több hazai nagypapír technikai képe, emiatt megvizsgáltuk a magyar blue chipek grafikonján található fontos szinteket és zónákat. Összességében az mondható el, hogy a Richter továbbra is jól néz ki, ezzel szemben a Magyar Telekom még mindig csökkenő trendben halad, de az OTP és a Mol igazán izgalmasnak tűnik most, hiszen sikerült kitörniük a hónapok óta tartó csökkenő trendből, a bankpapír ráadásul jelenleg is kritikus szinten tartózkodik.

Az elmúlt időszakban a világ részvénypiacinak hangulatát egyértelműen az amerikai elnökválasztás határozta meg, és mivel a múlt hét során egyre egyértelműbbé vált a választás kimenetele, így a piac hamar elkezdte árazni a Joe Biden + republikánus többségű szenátus forgatókönyvet, amely szerint a Biden által tervezett vállalati adóteher-növelés akadályba ütközhet, valamint a fiskális mentőcsomag is kisebb lehet majd, mint amit a teljes demokrata győzelem esetében kaptunk volna, így a Fed további beavatkozására lehet szükség.

Ezután a hétvégén szinte biztossá vált, hogy Joe Biden nyerte az amerikai elnökválasztást, így az ehhez kapcsolódó bizonytalansági faktor is kiesett, ami tovább fokozta a kockázatvállalási kedvet, és bár hétfőn eleve jó hangulatban telt a kereskedés, a tegnapi őrült rali azután gyorsult csak be igazán, hogy a Pfizer bejelentette, hogy a BioNTech-el közösen fejlesztett vakcinája a 3. fázisú klinikai tesztek alapján 90 százalékos hatékonyságú, ezzel pedig megnyílhat az út egy működő vakcina sorozatgyártásához.

Az S&P 500 múlt hét hétfő óta 8,6 százalékot emelkedett, és tegnap napon belül új történelmi csúcsra is került.

Miről szól még a cikk?

  • Az elmúlt napokban markáns rali rajzolódott ki a világ részvénypiacain, ami a magyar tőzsdét is felfelé húzta.
  • A hazai blue chipek közül az OTP-nél és a Molnál is éles fordulat látszik, kitörtek a hónapok óta tartó csökkenő trendből.
  • A Richternél továbbra is kitart az emelkedő trend, a Magyar Telekom azonban még mindig csökkenő trendben halad.
  • Mutatjuk, milyen fontos technikai szintekre érdemes figyelnie a befektetőknek.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés