Masterplast flotta új gépek IMG_0376 fotó_Kardos Zsolt
Üzlet

Nincs megállás, tovább szárnyal a Masterplast részvénye: 1000 forinton az árfolyam

Portfolio
Tegnap reggel tette közzé harmadik negyedéves gyorsjelentését a Masterplast, amely fennállásának legsikeresebb három hónapja volt eddig. Az árfolyam ezt követően pedig gyakorlatilag kilőtt és tegnap 10,8 százalékot emelkedett, ma pedig tovább szárnyalnak a részvények és már megint közel 9 százalékkal kerültek feljebb és 1000 forinton állnak jelenleg. Ez pedig újabb történelmi csúcsot jelent az árfolyamban. Ma a negyedik legnagyobb forgalmú papír a BÉT-en a Masterplast a Mol, az OTP és a Richter után.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A mostani nagy Masterplast rali mögött elsősorban a vállalat minden eddiginél jobb harmadik negyedéves gyorsjelentése áll, melyben:

mind a bevételek, mind a profit szintjén rekord negyedéves számokat közölt a cég. A bevétel közel 20 százalékkal, az EBITDA pedig csaknem 60 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához viszonyítva.

A növekedést a növekvő építőanyag nagykereskedelmi tevékenység, a bővülő gyártás és a magasabb nyereség tartalmú egészségiparba való belépés biztosította.

Szintén mai hír a társasággal kapcsolatban, hogy újabb kötvényeket bocsáthat ki az MNB Növekedési Kötvényprogramjában, legfeljebb 6 milliárd forint értékben a BÉT-en közzétett mai közlemény alapján. A Scope Ratings felülvizsgálta a Masterplast hitelminősítését is, azon nem változtatott a korábbiakhoz képest:

a vállalat minősítése B+ maradt pozitív kilátással, míg a kötvények besorolása szintén B+.

Az indoklás szerint a harmadik negyedéves eredmények a várakozásoknak megfelelően alakultak a tomboló koronavírus-járvány és a járvány gazdasági hatásai ellenére is.

A vállalat a kötvényeket tervei szerint 2020. december végéig kívánja kibocsátani.

Az árfolyam ma már közel 9 százalékot emelkedett a tegnapi több, mint 10 százalék után, idén pedig már 31,9 százalékos pluszban van. Ez azt jelenti, hogy a november 11-i 828 forintos záróár óta több, mint 20 százalékkal 1000 forint körülire emelkedett az árfolyam. A Masterplast ma a negyedik legnagyobb forgalmú papír a BÉT-en az OTP, a Mol és a Richter mögött. 

masterplast3

Címlapkép: Masterplast

bécs
terror europa dzsihad
kórházi ágy egészségügy
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
bécs