Előfizetői tartalom

Brutálisan rombolja a fűtés a klímát - A szennyező tüzelők tiltása jelentheti a megoldást?

Nem csak a klímaváltozás megfékezése, de a helyi légszennyezettség csökkentése érdekében is kulcsfontosságú, hogy magasabb tempóra váltson a fűtési szektor légszennyezésének csökkentése. A villamosenergia- és a szállítási szektor mellett a terület eddig kevesebb figyelmet kapott, a következő években így nem várható áttörés a probléma kezelésében. A koronavírus-válság esélyt kínálhat az érdemi változtatásra, azonban a megoldáshoz olyan kérdésekkel is foglalkozni kellene, mint például a fogyasztói tudatosság hiánya – áll a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) új jelentésében.

Annak ellenére, hogy a fűtési szektorban valósul meg a világ végső energiafogyasztásának jelentős része, mindeddig korlátozott figyelmet kapott a döntéshozók részéről más szektorokkal összevetve. Ezt jól illusztrálja az a tény is, hogy a megújuló hő területén önmaguk elé célokat kijelölő országok száma kevesebb, mint harmada a villamos energia "kizöldítésében"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés