Előfizetői tartalom

Megszólalt a Nobel-díjas közgazdász: Drágák a piacok, de nem túl drágák

Portfolio
A koronavírus-járvány tombolásával párhuzamosan egészen kiválóan teljesítettek a világ tőzsdéi idén, a vírushelyzet ellenére új csúcsra emelkedtek a vezető részvényindexek. A jelenlegi helyzetben felmerülhet a kérdés, hogy nem túlértékeltek-e a részvények, hiszen bár megkezdődött az első vakcinák kiszállítása, a legtöbb reálgazdaság továbbra is küszködik, zajlanak az elbocsátások és egyes iparágak közel megszűntek létezni. Robert Shiller Nobel-díjas közgazdász szerint bár drágák, de nem feltétlenül túlértékeltek a tőzsdék, az emberek túlzott optimizmusa azonban aggasztja a szakembert.

A Nobel-díjas közgazdász Robert Shiller szerint a FOMO-jelenség volt a március óta tartó rali legkomolyabb hajtóereje a részvénypiacokon, ez a tőzsdei emelkedés során a kimaradástól való félelmet jelenti - most azonban kezd alábbhagyni ez a félelem a szakember szerint. A komoly rali persze azután következett, hogy március közepén elképesztő mértékű pánikeladások zajlottak...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái