Előfizetői tartalom

Váradi József: most nem prioritás a Wizz Air bevezetése a magyar tőzsdére

Portfolio
A Wizz Air részvényei elérhetővé válnak a magyar tőzsdén, bár egyelőre még nem abban a formában, ahogy sokan szeretnék, ugyanis nem hagyományos részvénykibocsátással jelennek meg a BÉT-en a légitársaság papírjai, hanem a külföldi részvényeknek és ETF-eknek létrehozott BÉTa piacon. A BÉTa piaci megjelenés apropójából a mai kereskedésindító csengetést a BÉT-en a Wizz Air végezte el, a vállalat vezérigazgatójával, Váradi Józseffel beszélgettünk többek között egy hagyományos részvénykibocsátás lehetőségéről a BÉT-en.

A Wizz Air részvényeit bevezetik a BÉTa piacra. Milyen döntés előzte meg a lépést? Ezt a döntést a BÉT hozta meg. Ez nem egy hagyományos értelemben vett tőzsdei bevezetés, hanem a tőzsde kereskedik a részvényeinkkel. Mekkora érdeklődésre, forgalomra számítanak a BÉTa piacon forgó Wizz Air papíroknál? Szerintem nagy lesz az érdeklődés, hiszen a Wizz Air nem egy helyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés