Előfizetői tartalom

Este is képes lesz napenergiát szolgáltatni az új magyar rendszer

Újabb mérföldkövet ér el hamarosan a megújuló energia magyarországi terjedése, miután befejezéséhez közeledik az ország első, városi tulajdonban lévő, energiatárolóval és naperőművel is integrált okoshálózat-beruházása. A mesterséges intelligenciát is alkalmazó rendszer az országos hálózat áramszünete esetén és borús időben is képes lesz biztosítani a létesítmények ellátását.

Magyarország első városi tulajdonú okoshálózat-fejlesztési projektjének keretében 1,3 MW névleges teljesítményű naperőmű épül Békéscsabán, ehhez kapcsolódóan pedig egy 1,2 MW beépített teljesítményű, 2,4 megawattóra tárolására képes lítiumion-akkumulátoros energiatároló rendszert is telepítenek. Az okoshálózat a terv szerint sportlétesítményeket fog ellátni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés