Előfizetői tartalom

Tőzsdére siet a fél világ, mert a befektetők mindent megesznek

Az elmúlt évek egyik legizgalmasabbja volt 2020 a tőzsdei kibocsátások tekintetében, már jó ideje nem volt akkora érdeklődés a befektetők részéről az új vállalatok iránt, mint idén. Komolyan felfutott a népszerűsége az üres vállalatoknak, de megőrültek a befektetők az elektromos autókat gyártó vállalatokért és a technológiai cégekért is. A teljesítmény azonban egy egészen más kérdés, itt már jelentős eltérések vannak a cégek között: sokat lehetett kaszálni, de bukni is.

IPO-boom Már évek óta nem volt akkora pezsgés a tőzsdei kibocsátások tekintetében, mint idén, az alább látható az elmúlt néhány év teljesítménye: Kifejezetten nagy éve volt idén a SPAC-nek, vagyis a biankó vállalatoknak, amelyek üzleti tevékenységet nem folytatnak, hanem kifejezetten azzal a céllal vitték őket tőzsdére, hogy azok a befektetőktől összegyűjtött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés