Portfolio signature

Jól indul az év a magyar tőzsdén, de meddig tarthat ki a lendület?

Nagyot ralizott a magyar tőzsde az év utolsó két hónapjában és jól indul az idei év is. A Portfolio elkészítette a legújabb rendszeres havi alapkezelői felmérését, amely során megkérdeztük a hazai alapkezelőket, hogy január elején mit várnak a BUX indextől és a forinttól, és melyek a kedvenc hazai részvényeik.

A felmérésben résztvevő alapkezelők: Accorde Alapkezelő, Dialóg Alapkezelő, Erste Alapkezelő, Equilor Alapkezelő, Generali Alapkezelő, Hold Alapkezelő, OTP Alapkezelő, Raiffeisen Alapkezelő.

Az erős novembert követően decemberben is szépen emelkedett a BUX, így az év utolsó két hónapjában több mint 30 százalékkal került feljebb az index. Ennek köszönhetően a koronavírus-járvánnyal sújtott tavalyi évet „csak” 8,6 százalékos csökkenéssel zárta a budapesti tőzsde indexe. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

2021 jól indult a világ tőzsdéin. Emögött az áll, hogy több bizonytalansági tényező is megszűnt az év végén, megszületett egy új pénzügyi mentőcsomag az Egyesült Államokban hosszú huzavona után, elkezdődött a koronavírus-vakcinák engedélyezése és az oltási folyamat, illetve pont került a Brexit-megállapodásra is. A kérdés, hogy meddig tart ki ez a lendület?

A cikkünk tartalmából

  • Elkészítettük a január eleji alapkezelői felmérésünket
  • Mit várnak a hazai alapkezelők a BUX indexre 3 hónapos és 12 hónapos időtávon?
  • Az alapkezelők kedvenc és legkevésbé kedvelt magyar részvényei
  • Mi lesz a forinttal?

Kedves Olvasónk!

Támogasd te is a minőségi gazdasági tartalomgyártást!

Ez az elemzés a Portfolio Signature cikkei közé tartozik. A cikk folytatódik, de csak egyedi előfizetéssel olvasható.

A Signature tartalmakhoz való hozzáférés díja havi előfizetéssel 2490 forint. Az éves előfizetés díja 29845 forint. Ezzel követlenül támogathatod a legmagasabb színvonalú gazdasági, üzleti újságírást.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések