Előfizetői tartalom

Magasról lehet nagyot esni - A bitcoin tündöklése és...

Elképesztő ralit követően komoly korrekció indult a bitcoinnál, a történelmi csúcshoz képest értékének több mint negyedét veszítette el a kriptodeviza. Az esés mögött több tényező is meghúzódik, egyrészt a rali után rendkívül túlvetté vált a bitcoin, így érett már egy korrekció, másrészt a kriptodeviza chartja kísértetiesen hasonlít arra, mint mikor 2017 végén jött az összeomlás, tehát emiatt is megremeghettek a kezek, és egyre több elemzőház, tőzsdei szakember és guru mond lesújtó véleményt a kriptodevizáról, és kiált buborékot, nyilván ez is nyomás alatt tartja az árfolyamot. Egyelőre bitcoin-mércével normálisnak mondható korrekcióról van szó, megnéztük, mi okozta az esést.

1. Magasról lehet nagyot esni

Üstökösként emelkedett a bitcoin árfolyama az elmúlt hónapokban, szeptember eleje óta  a januári történelmi csúcsig úgy négyszereződött az árfolyam, hogy lényegében kisebb konszolidációk mellett egyáltalán nem láttunk komolyabb korrekciót.

Aztán a január 8-i történelmi csúcsról egyből jött a lefordulás és 41 950 dollárról egészen 30 420 dollárig zuhant az árfolyam, ami 27,5 százalékos csökkenésnek felel meg, mindössze 3 nap alatt (bár 11-én visszahúzták 35 000 dollár fölé). Ezt követően volt még egy próbálkozás 40 000 dollárnál, de a lendület kevésnek bizonyult és egy beszűkülő alakzat rajzolódott ki a grafikonon, amelyből 21-én lefelé tört ki az árfolyam és jelenleg is a 32 000 dollár körül található támaszzónában tartózkodik, egyre közelebb kerülve az 50 napos mozgóátlaghoz.

btcccc

2. Túlhúzva

Várható volt már egy korrekció a bitcoinnál, hiszen minden fontosabb időtávon túlvett volt az eszköz, a történelmi csúcs napján, a napi grafikonon 89,6 ponton állt az RSI értéke, de heti charton is 93,1-et mutatott az indikátor, havi grafikonon pedig még mindig a túlvett tartományban van, hiszen jelenleg 82,3 ponton áll az RSI.

Miről szól még a cikk?

  • Sok befektetőben a 2017-es emlékek jöhettek elő a havi grafikon alapján.
  • Egyre többen kongatják a vészharangot, lufit kiáltva.
  • Biden új pénzügy minisztere a kriptodevizák regulázását szorgalmazza.
  • Merre tovább innen? Folytatódik az esés, vagy jön a felpattanás?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés