Előfizetői tartalom

Mi folyik itt? Csalódást okozott a Tesla és Elon Musk

Kövesy Károly
Több mint egy éven keresztül verte a Tesla az elemzői várakozásokat, miközben a cég részvényárfolyamának meredek emelkedésével az elvárások is egyre csak nőttek. A szerdai amerikai piaczárás után tette közzé legfrissebb számait a gyártó, és hosszú idő után - egyébként a mostani gyorsjelentési szezonban látott trenddel szemben is - a vártnál gyengébb profitszámokat közölt a cég, és az idei értékesítési célra vonatkozó előrejelzés is hagyott némi kívánni valót maga után. A befektetők kedvezőtlenül fogadták, hogy ilyen értékeltség mellett csalódást tudott okozni a Tesla, a zárás utáni kereskedésben alaposan megütötték a részvényt.

Rekord eladások Amit már eddig is tudtunk, hogy mennyi autót gyártott le és adott el a Tesla az utolsó negyedévben, hiszen az amerikai elektromosautó-gyártó már közzétette az értékesítési és gyártási számait. Ezek szerint a negyedik negyedévben 179 757 darab autót gyártott le a Tesla, amelyek közül 16 097 darab volt Model S/X, valamint 163 660 darab Model 3/Y gurult le...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái