Portfolio signature

Megkérdeztük a hazai alapkezelőket - Ezek most a kedvenc magyar részvényeik

Portfolio
Emelkedett a BUX index januárban, de a befektetői hangulat nem felhőtlen, az oltóanyagok késlekedése és a reddites kisbefektetők forradalma nyomást gyakorol a nemzetközi piacokra. A Portfolio elkészítette a legújabb rendszeres havi alapkezelői felmérését, amely során megkérdeztük a hazai alapkezelőket, hogy február elején mit várnak a BUX indextől és a forinttól, és melyek a kedvenc hazai részvényeik.

A felmérésében résztvevő alapkezelők: Accorde Alapkezelő, CIB Alapkezelő, Dialóg Alapkezelő, Diófa Alapkezelő, Erste Alapkezelő, Equilor Alapkezelő, Generali Alapkezelő, Hold Alapkezelő, K&H Alapkezelő, OTP Alapkezelő, Raiffeisen Alapkezelő.

Jól teljesített a magyar tőzsde januárban, miközben a vezető európai és amerikai részvényindexek többnyire csökkentek az év első hónapjában, a BUX index 3,5 százalékot erősödött. A megelőző hónapok emelkedése után némileg megingott a befektetők bizalma, az oltási programok ugyanis a vártnál lassabban haladnak, aminek következtében a gazdasági kilábalás is későbbre tolódhat.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Merre mehet a BUX index?

A rendszeres havi alapkezelői felmérésünkre február elején érkezett válaszok alapján a hazai alapkezelők körében nagy az egyetértés a BUX index rövid távú teljesítményét illetően, a válaszadók 91 százaléka ugyanis arra számít, hogy a következő 3 hónapban legfeljebb 5 százalékot mozdulhat az index.

A cikkünk tartalmából

  • Megkérdeztük az alapkezelőket a magyar tőzsde és a forintpiac kilátásairól február elején.
  • A BUX indexre 5 százaléknál nagyobb esést senki sem vár 3 hónapos és egy éves időtávon.
  • A blue chipek közül a Mol a hazai alapkezelők kedvence.
  • A forint piacán inkább gyengülés jöhet az alapkezelők szerint.

Kedves Olvasónk!

Támogasd te is a minőségi gazdasági tartalomgyártást!

Ez az elemzés a Portfolio Signature cikkei közé tartozik. A cikk folytatódik, de csak egyedi előfizetéssel olvasható.

A Signature tartalmakhoz való hozzáférés díja havi előfizetéssel 2490 forint. Az éves előfizetés díja 29845 forint. Ezzel közvetlenül támogathatod a legmagasabb színvonalú gazdasági, üzleti újságírást.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések