Előfizetői tartalom

A bikák is pénzt csinálnak, a medvék is, de a disznókat levágják

Az elmúlt hetekben komoly csaták középpontjába került a GameStop, amely a Wall Street-i elit és a reddites kisbefektetők gigászi küzdelmének a szimbólumává vált. A cégbe fektető szabadságharcosok közül azonban sokan azt sem tudják, hogy mivel foglalkozik, a vállalat, mik a fontosabb sarokszámok, jók vagy rosszak a cég kilátásai, sokadlagossá váltak a fundamentumok. Az egyik oldal csak azt skandálja, hogy: venni, venni, venni, irány a Hold. A másikon meg szépen csendben addig a pontig shortolták a hedge fundok, amíg már annyi részvény sincs, hogy zárjanak minden pozíciót. A sok bába között azonban elveszett a gyerek és a realitás talaja.

A legnagyobb bolond Néhány napja a Zerohedge Twitter fiókja tette fel a költői kérdést, hogy ugyan tudja-e valaki, hogy mit is csinál ez a GameStop, amire 726 válasz érkezett, amik közül az alábbi volt talán a legviccesebb. Itt a válaszoló szerint elektromosautókat gyártanak és forradalmasítják majd a szektort. They are an EV company. Gonna revolutionize the auto sector —...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés