Előfizetői tartalom

Az olajipar legrosszabb éve után emelné osztalékait az OMV, szárnyal az árfolyam

Portfolio
Ma tette közzé negyedik negyedéves gyorsjelentését az OMV, amely nem meglepően jelentősen romló képet mutat az egy évvel korábbiakhoz képest, hiszen a koronavírus-járvány alaposan betett az olajiparnak. Ennek ellenére az osztrák társaság megemelné az osztalékait jövőre, ami magabiztosságra utal, és további jó hír, hogy jelentősen emelkedtek a földgáz értékesítései a cégnek. Az árfolyam már közel 5 százalékot emelkedett.

Az OMV negyedik negyedéves árbevétele 18 százalékkal volt alacsonyabb az egy évvel korábbihoz képest, ami elsősorban az alacsony olajáraknak köszönhető, amit ellensúlyoztak némileg a magasabb földgáz értékesítések. Az újrabeszerzási árakkal becsült „tiszta” működési eredmény pedig harmadával maradt el év/év alapon. A társaság adózott eredménye 219 millió euró...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés