Előfizetői tartalom

A populizmus új felülete a tőzsde

A GameStop történet mögött nem csupán ügyes kisbefektetői mozgások, hanem politikai indulatok is forronganak. Egyelőre szétszórt esetekkel találkozunk, de bármikor kinőhet belőle széles mozgalom. Az amerikai politikusok elitellenes szólamokat hangoztató, populista csoportjai beálltak az ügy mögé, a centristák még nem foglaltak állást. Az Nemzeti Köszszolgálati Egyetem kutatói elemzik a jelenség rendszerszintűvé válásának lehetőségét és a politikai intézményrendszer várható reakcióját.

Hogy kerül az elitellenesség a tőzsdére? A GameStop sztori sokkolóan hatott a tőzsde világára. Habár nem az első eset, hogy kisbefektetők csapatban képesek az ellentétes pozíciójú nagy alapokkal szembe menni, az árfolyam megfordításával párhuzamos virtuális lincselés a közösségi médiafelületeken nem a szokásos ügyment jellemzője. Az esemény rendszerszintű elemzéséhez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés