Előfizetői tartalom

Új sztárja sem tudta megmenteni a Molt, betettek a korlátozások

A kifejezetten erős tavalyi harmadik negyedév után a negyedik negyedév már valamivel gyengébb lett a Molnál, a befektetők által leginkább figyelemmel követett eredménysorokon a Mol alacsonyabb eredményt szállított, mint amire az elemzők számítottak. Érdemes azonban kiemelni a fogyasztói szolgáltatások üzletágat, ami ezúttal is bravúros teljesítményt nyújtott, és alaposan javította az összképet, de a Mol sztárja így is csak ellensúlyozni tudta a többi szegmens alacsonyabb számait. Ellenben sokkal biztatóbb, hogy a vállalat nem csak teljesítette a 2020-as célkitűzéseit, de az EBITDA és a szabad készpénztermelés tekintetében jóval meg is haladta azokat, és a beruházások mértéke is a kitűzött kereteken belül tudott maradni. Ezen felül jövőre még magasabbra tette a lécet a menedzsment, ami magabiztosságra utal. Befektetői szemszögből pedig kifejezetten vonzónak tűnik jelenleg a Mol árazása P/E alapon, és a technikai kép sem mondható rossznak.

Várakozáson aluli eredmények A piaci szereplők által leginkább figyelt újrabeszerzési árakkal becsült „tiszta” EBITDA 4,1 milliárd forinttal, 3 százalékkal alacsonyabb lett az elemzői várakozások átlagánál. A hasonló módon újrabeszerzési árakkal becsült „tiszta” üzleti eredmény szintén elmaradt a 21,9 milliárd forintos várakozásnál, és 17,3 milliárd forint...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái