Előfizetői tartalom

Nem áll meg a Masterplast: újabb rekordév jöhet

Rekordévet zárt a Masterplast és felül tudta teljesíteni a korábbi a menedzsment-előrejelzéseket 2020-ban – derült ki a ma reggel közzétett időközi vezetőségi beszámolóból. A koronavírus-járvány hatásai ellenére erős számokat közölt a cég, az alaptevékenységet nem vetette vissza a járvány, a növekedéshez pedig nagyban hozzájárult a tavaly akvirált német gyártócég, amellyel a vállalat belépett az egészségiparba. A negyedik negyedév 30 százalékos bevételnövekedést hozott, az adózott eredmény pedig a két és félszeresére nőtt az egy évvel korábbi szintről. A vezetőség prognózisai szerint idén ismét jelentős növekedés várható mind a bevétel, mind az eredmény szintjén és a profitabilitás is számottevően javulhat.

Rekordévet hozott 2020 a Masterplastnál egy jól időzített németországi akvizíciónak köszönhetően, amivel a vállalat belépett a járvány alatt kiemelkedően teljesítő egészségiparba. Az új üzletág magasabb profit marzsokat eredményezett a cégnél, egy új sztori bontakozott ki, amellett, hogy az alaptevékenység is jól állta a koronavírus-járvány kihívásait, a gyártás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés