Előfizetői tartalom

Beütött a valóság - Csúnya lefordulás a tőzsdéken

Masszív eladói hullám söpört végig a tőzsdéken, és nem csak a részvények, de a kötvények, vagy a dollár és az arany piaca is megremegett. Az esés mögött elsősorban a hosszú amerikai állampapírok hozamának emelkedése áll, ami több csatornán keresztül is negatívan hat a sok esetben feszített árazáson forgó részvényekre. Sokan már most az amerikai jegybankot figyelik, beavatkozik-e az esés megfékezésére, pedig, ha lesz is nagyobb korrekció a piacokon, a Fed nem a folyamat elején lép be, a tegnapi esés csupán a piac normális működésének a része, csak egy kis ízelítő abból, mi történik azokon a részpiacokon, ahol sokáig teljesen figyelmen kívül hagyják a fundamentumokat a befektetők.

Esés mindenütt Masszív eladói hullám bontakozott ki a világ tőzsdéin, az S&P 500 2,5 százalékot esett, a technológia túlsúlyos Nasdaq értéke még ennél is nagyobb mértékben, 3,5 százalékkal került lejjebb, és ma reggel az ázsiai tőzsdéken is fokozódik az eladói nyomás, a kínai Shanghai Composite 2,2 százalékkal került lejjebb, a dél-koreai Kospi 3,3 százalékot...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái