Előfizetői tartalom

Itt a koronavírus-válság egyik legnagyobb nyertese - Így tudsz belőle profitálni!

A már közel egy éve tartó globális koronavírus-járvány alaposan felforgatta az emberek mindennapjait, elég csak a home officera és a távoktatásra gondolni. A tőzsdei folyamatok szempontjából mi sem egyértelműbb, mint hogy ez a környezet kimondottan kedvezett a technológiai, kommunikációt és kapcsolattartást elősegítő vállalatoknak, a tavaly márciusi pánikeladások után meredek visszapattanást láthattunk a tőzsdéken a tech papírok vezetésével. Ami elsőre talán kevésbé volt magától értetődő, hogy az extrém helyzetben a szabadidős tevékenységek is javarészt az online térben koncentrálódtak, nagyon komoly lökést adva a befektetők által eddig valamelyest figyelmen kívül hagyott iparágnak, a gaming szektornak. Feltehetően az online játékok iránti megnövekedett érdeklődés a vírushelyzet elmúltával sem fog mérséklődni, ennek apropóján most megnéztük, mit érdemes tudni a szektor vállalatairól, és melyiknek a részvényében lehet fantázia.

Egyre több a gémer

A lassan már egy éve tartó globális pandémia okán emberek milliói kényszerültek otthonaikba, szabadidős tevékenységeiket leginkább a négy fal közé lekorlátozva – ez a körülmény a kommunikációs és home office lehetőséget elősegítő tech cégeken kívül egyértelműen kedvezett egy másik iparágnak is, ami nem más, mint az esport és a gaming szektor.

A NPD kutatócég tavaly júliusi elemzéséből például megtudhatjuk, hogy

négy amerikaiból három rendszeresen játszik valamilyen videojátékkal

Miről szól még a cikk?

  • A koronavírus-járvány egyik legnagyobb nyertese a gaming szektor.
  • Mi várhat az iparágra a jövőben, velünk marad a növekvő tendencia?
  • Milyen vállalatokra érdemes figyelni, kik profitálhatnak a fellendülésből?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés