Előfizetői tartalom

Otthonfelújítási támogatás: napelemhiány emelheti a beruházások árát

Miközben a napenergia iránti kereslet világszerte fokozódik, folytatódik a napelem modulok gyártási és szállítási költségeinek emelkedése. A hatás várhatóan Magyarországon is érezhető lesz, ezért a következő 3-4 hónapban drágulhatnak az otthonfelújítási támogatással megvalósuló napelemes beruházások, elsősorban azoknál a cégeknél, melyek nem rendelkeznek elegendő raktárkészlettel – véli Lugos Roland, a napelemes rendszerek tervezésével és kiépítésével foglalkozó Optimum Solar csoport ügyvezető tulajdonosa.

Ezzel egy éven belül a második áremelkedési hullám indult el az iparágban. 2020 első felében még a nagyrészt Kínában koncentrálódó gyártókapacitások koronavírus-járvány következtében tapasztalható beszűkülése okozott költségemelkedést, mielőtt csökkenésre váltottak az árak. Ez azonban nem tartott sokáig, a második félévben ismét emelkedő trend kezdődött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés