Előfizetői tartalom

Összeesett a Tesla, vele együtt ment minden a levesbe

Amekkora lendülettel érkeztek a 2021-es évbe az elektromosautó-gyártók részvényei, olyan lendülettel kezdtek el zuhanni bő egy hónappal ezelőtt. Az esés okait természetesen a szegmens zászlóshajójának számító Teslánál érdemes keresni, amely nem csak felfelé, de lefelé is húzza magával az egész szektort. Az EV-részvényeket több tényező is nyomás alatt tartotta, a hosszú állampapírok hozamának emelkedése, a kamatemelési félelmek, de a globális chiphiány is negatívan hatott, és az is igaz, hogy a cégek is a vártnál gyengébben teljesítettek. Megnéztük, mik mozgatják az árfolyamokat, és érdemes-e már beszállni a nagy esés után az EV-gyártók részvényeibe.

Nagyot estek az EV-részvények A tavalyi év egyik legnagyobb tőzsdei sztorijának számítottak az elektromosautó-gyártók, a kis befektetői fórumoktól kezdve a mainstream médiáig, a csapból is a Tesláról és más EV-gyártókról szóló hírek folytak és nem is véletlenül, hiszen egészen elképesztő teljesítményt nyújtottak a szektor szereplői a tőzsdén, a NIO árfolyama...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái