Előfizetői tartalom

Összeesett a Tesla, vele együtt ment minden a levesbe

Amekkora lendülettel érkeztek a 2021-es évbe az elektromosautó-gyártók részvényei, olyan lendülettel kezdtek el zuhanni bő egy hónappal ezelőtt. Az esés okait természetesen a szegmens zászlóshajójának számító Teslánál érdemes keresni, amely nem csak felfelé, de lefelé is húzza magával az egész szektort. Az EV-részvényeket több tényező is nyomás alatt tartotta, a hosszú állampapírok hozamának emelkedése, a kamatemelési félelmek, de a globális chiphiány is negatívan hatott, és az is igaz, hogy a cégek is a vártnál gyengébben teljesítettek. Megnéztük, mik mozgatják az árfolyamokat, és érdemes-e már beszállni a nagy esés után az EV-gyártók részvényeibe.

Nagyot estek az EV-részvények A tavalyi év egyik legnagyobb tőzsdei sztorijának számítottak az elektromosautó-gyártók, a kis befektetői fórumoktól kezdve a mainstream médiáig, a csapból is a Tesláról és más EV-gyártókról szóló hírek folytak és nem is véletlenül, hiszen egészen elképesztő teljesítményt nyújtottak a szektor szereplői a tőzsdén, a NIO árfolyama...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés