Előfizetői tartalom

Megroppantak a válság igazi nyertesei, akik őrült pénzeket kerestek a koronavírus árnyékában

A szűk egy évvel ezelőtt indult részvénypiaci rali éllovasainak számítottak a világ legnagyobb technológiai vállalatai, ami nem is véletlen, hiszen a megváltozott globális környezetben elképesztően jó teljesítményt tudtak nyújtani, míg számtalan vállalkozást földhöz vágott a válság. Az elmúlt időszakban azonban fordulni látszik az a bizonyos kocka, ami elsősorban az általános részvénypiaci trendekkel magyarázható, és bár ezek a cégek továbbra is brutális készpénztermelő képességgel bírnak, a jelenlegi helyzetben nem biztos, hogy csukott szemmel is jó befektetésnek gondolnánk őket.

Lefordultak a tech cégek A tavaly márciusi tőzsdei zuhanást követően a befektetők elkezdték keresni az olyan cégeket, amelyek üzleti modellje ellenáll a koronavírus-járványnak, így kerültek a figyelem fő fókuszába a technológiai vállalatok, amelyek jelentősen profitáltak a lezárások alatt felgyorsult a digitalizációból és a megváltozott globális környezetből. Nem véletlen...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái