Előfizetői tartalom

Két ábrán a dráma: így omlott össze a magyar utasbiztosítási piac

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank tegnap közzétett statisztikái alapján most már pontosan látni lehet, miként alakult a magyar utasbiztosítási piac az elmúlt egy évben. Nincs rá jobb szó, mint hogy drámaian.

Nem állt meg a magyar biztosítási piac növekedése 2020-ban sem, de az előző éveknél sokkal lassabban,

4,7%-kal nőtt a szektor éves díjbevétele, meghaladva végül az 1200 milliárd forintot.

Érkeztek kiugró számok is: az utasbiztosítások alábbiakban részletezett alakulása mellett sikeresen szólították meg az életbiztosítási közvetítők a lakosságot a járvány alatt is: a rendszeres díjas unit-linked termékeknek köszönhetően hat éve nem áramlott ennyi friss pénz a hazai életbiztosításokba. A biztosítók azonban a nem-életbiztosításokon szakítottak igazán nagyot: elsősorban a kedvező kárstatisztikának köszönhetően emelkedett nyereségük új csúcsra, 84 milliárd forintra. Részletesen itt írtunk minderről.

Miről szól még ez a cikk?

  • A magyar utasbiztosítási piac alakulása 2020-ban
  • Melyik negyedév volt a legerősebb, melyik a leggyengébb?
  • Bajban vannak-e emiatt a biztosítók?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés