Előfizetői tartalom

Kész csoda, amit a magyar biztosítók műveltek, az ügynökök is megtáltosodtak

Nem állt meg a magyar biztosítási piac növekedése 2020-ban sem, de az előző éveknél sokkal lassabban, 4,7%-kal nőtt a szektor éves díjbevétele, meghaladva végül az 1200 milliárd forintot. Érkeztek kiugró számok is: miközben kevesebb mint felére esett az utasbiztosítások díjbevétele, sikeresen szólították meg az életbiztosítási közvetítők a lakosságot a járvány alatt is: a rendszeres díjas unit-linked termékeknek köszönhetően hat éve nem áramlott ennyi friss pénz a hazai életbiztosításokba. A biztosítók azonban a nem-életbiztosításokon szakítottak igazán nagyot: elsősorban a kedvező kárstatisztikának köszönhetően emelkedett nyereségük új csúcsra, 84 milliárd forintra.

Közzétette ma reggel a Magyar Nemzeti Bank a magyar biztosítási piacra vonatkozó legfontosabb éves statisztikáit, ezek alapján 2015 óta nem látott szintre lassult a piac növekedése. A magyar biztosítási piac teljes díjbevétele 4,7%-kal 1204 milliárd forintra emelkedett, ezen belül a nem-életbiztosítások díjbevétele 5,2%-kal 674 milliárd forintra nőtt, az életbiztosítási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés