Előfizetői tartalom

Világuralomra tör a bitcoin, eljött a fordulat ideje

Kövesy Károly
Sokak által kinevetett tőkepiaci eszközből a világ egyik, ha nem a legnépszerűbb befektetési témájává nőtte ki magát a bitcoin. A sokat emlegetett kriptopénz mostanra olyan befektetési és fizetőeszköz lett, amiről a világ egyik legnagyobb bankja, a Citi egy 108 oldalas elemzést írt, ami nagy szó, és azt mutatja, hogy már a világ legnagyobb pénzintézetei is elkezdték komolyan venni a bitcoint. Az elemzést a Citi 6 szakembere készítette el, és összesen 25 profival készítettek interjút a bitcoinról, ami alapján megírták az anyagot. Az elemzés fő gondolata az, hogy eddig csak lakossági felhasználásról volt szó, ami intézményi témává alakult és most ott tartunk, hogy a világuralmat megelőző fordulat előtt állhat a bitcoin.

A kezdetek A bitcoin mainstream elfogadásának története egészen 2010-ig nyúlik vissza, amikor a magyar származású amerikai, Laszlo Hanyecz két nagy pizzát rendelt, amiért bitcoinnal fizetett. A jelenlegi információk szerint ez volt az első tranzakció, amelyben egy „való világbéli” termékért valaki kriptodevizával fizetett. Akkoriban a bitcoin kevesebb, mint 0,003 dollárt...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái