Előfizetői tartalom

A koronavírus-válság eltörpül amellett, ami utána jöhet, ha nem teszünk valamit

Nemrég írtunk hosszabban az emberiség egyik legnagyobb kihívásáról, ami az űrkutatással és az űr kolonizálásával volt összefüggésben – ennél a rengeteg sci-fi írót és hollywoodi rendezőt megihlető magasztos tematikánál létezik azonban egy sokkal hétköznapibb terület, amivel kapcsolatban talán elsőre nem is gondolnánk, hogy komoly problémát és kihívást jelenthet az emberiség számára az előttünk álló évtizedekben, ez pedig nem más, mint a globális vízhiány. A globális lakosságszám emelkedése, az édesvízigény ugrásszerű növekedése,  és a globális felmelegedés egyes régiókban már most is komoly vízhiányt okoz, a helyzet pedig folyamatosan romlik. Megnéztük, milyen részvényeken, befektetési alapokon keresztül vehetjük ki részünket a globális vízhiány megoldására irányuló törekvésekből.

Kong a vészharang, oda kellene figyelni Könnyen belátható a pozitív összefüggés a növekvő populáció és az emelkedő édesvíz-igény között, érdekes azonban, hogy a vízigény meredekebb ívben emelkedett, mint a populáció: míg a Föld lakossága 1900 és 2014 között 336 százalékkal nőtt, addig az Our World in Data adatai alapján a globális édesvíz-szükséglet 671 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés