Előfizetői tartalom

Aegon Magyarország: előállt elképzeléseivel a bécsi vevő (Interjú)

A hatósági jóváhagyásokat és a tranzakció nyárra tervezett lezárását követően önálló biztosítóként, de új márkanévvel folytatná tevékenységét az Aegon Magyarország, immár az osztrák Vienna Insurance Group (VIG) érdekeltségeként – közölte a Portfolio-val a VIG Magyarországért felelős igazgatósági tagja. Lehel Gábor szerint a VIG régi szándéka valósul meg az adásvétellel, hiszen meglévő biztosítójával, az Unionnal együtt piacvezető szereplővé válik Magyarországon. Interjúnkból kiderül: természetes stratégiai piacaként tekint a VIG Magyarországra, nagy értéket lát a megvásárolt biztosító szakembergárdájában, emellett új üzleti területként tekint annak alapkezelőjére és nyugdíjpénztárára.

November végén jelentették be, hogy a VIG felvásárolja az Aegon magyar, lengyel, román és török érdekeltségét. Azóta nem sokat hallottunk a tranzakcióról, milyen menetrend van most az Önök fejében? Reményeink szerint a harmadik negyedév elejére, vagyis nyár közepére megtörténik a closing, és akkortól az Aegon érintett vállalatai is a Vienna Insurance Group érdekeltségeként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés